Concurs de scenarii

Start

„Write a ScreenPlay For“ a ajuns la cea de-a șasea ediție.

Anul acesta, American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea ediției #6 a concursului de scenarii și pitch-uri de film, care are ca temă „Write a ScreenPlay For Crime Drama“. Pornind de la aceasta, sunt căutate scenarii pentru mini-serii TV (cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade) și pentru filme de lungmetraj. 

Participanții la concurs nu trebuie să aibă scenariile definitivate la momentul înscrierii. Pot participa atât scenariști sau scriitori profesioniști cât și persoanele aflate la debut. 

Finaliștii vor putea apoi să își dezvolte scenariile în cadrul unor workshopuri interactive de training, sub îndrumarea consultanților acestei ediții, printre care se numără Marietta von Hausswolff von Baumgarten (scenarist de film și televiziune), Gabriela Iacob (Head of Scripted Development, PRO TV) și Cristian Mungiu (regizor).

Aplicația de înscriere va fi trimisă la adresa info@cinemascop.eu până la data de 1 aprilie 2024, ora 23:00 (ora României). Aceasta trebuie să cuprindă: un logline al poveștii (cel mult 3 propoziții), o descriere a poveștii, un artistic statement, un sinopsis detaliat pentru mini-serie, outline pentru lungmetraj și/sau un pitchdeck de cel mult 3 pagini, o scenă de conflict cu dialog din scenariu (de cel mult 2 pagini) și un CV profesional. 

Proiectele câștigătoare vor fi dezvoltate apoi cu sprijinul organizatorilor concursului, PRO TV va alege proiectul de mini-serie TV, iar Asociația Cinemascop pe cel de lungmetraj.

Regulamentul ediției #6 – Write a ScreenPlay for Crime Drama și informații complete despre procedura de înscriere sunt disponibile pe: FILMEDEFESTIVAL

Ediția actuală

#04, 03/24

O poți cumpăra aici
sau aici
×