Cum scriem, curs de literatură cu Cristian Fulaș

„Originea operei de artă e arta“.

Mereu se vorbește despre stil, tehnică, despre „facerea“ textului literar. E adevărat că un text literar înseamnă întotdeauna ceva, are o semnificație, un sens, un mesaj. Dar în primul rând, un text literar se face, se scrie. Se muncește. Se cizelează.

O nouă ediție a cursului „Cum scriem“, ținut de Cristian Fulaș, va avea loc între
11 septembrie și 2 octombrie, în fiecare miercuri.

Puteți să participați, cu înscriere și plată prealabilă, de la 18:30 la 20:00, în spațiul de evenimente din cadrul Cărtureștiului Modul (Str. Academiei 18-20, București) și pe Zoom.

Biletele pot fi achiziționate:
aici pentru prezența fizică*
sau
aici pentru prezența online**

Program:
11 septembrie: Structură și stil. Cum compunem o carte
18 septembrie
: Timp și spațiu în proză
25 septembrie
: Personaj, voce narativă, dialog
2 octombrie
: Înapoi la argument. Despre frumusețe

* Cei care au achiziționat bilet cu prezență fizică vor fi trecuți pe o listă, deci după achiziționare trebuie doar să se prezinte la primul curs și să-și anunțe numele.
** Cei care au achiziționat bilet cu prezență online vor primi un email de la organizatori pe 9 septembrie cu un link Zoom prin care pot accesa cursul.

Cristian Fulaș (n. 1978) a absolvit Facultatea de Litere din Baia Mare şi a făcut studii aprofundate de teoria literaturii la Universitatea din Bucureşti. A debutat în 2015 cu Fâşii de ruşine (Gestalt Books; Premiul Observator cultural pentru debut, Premiul Colocviilor „Liviu Rebreanu”, Premiul revistei Accente). Tot în 2015 a publicat Jurnal de debutant (Tracus Arte), iar în 2016 După plâns (Casa de Editură Max Blecher & Gestalt Books). A tradus aproximativ cincizeci de volume din engleză, italiană şi franceză, printre care: Visul lui Machiavelli (Christophe Bataille), Busola (Mathias Énard), Mituri clasice (Jenny March), Igitur. O aruncare de zaruri (Stéphane Mallarmé), În căutarea timpului pierdut (Marcel Proust) fiind distins în 2023 de Academia Franceză cu premiul „Prix du Rayonnement de la langue et de la littérature françaises” pentru servicii remarcabile aduse limbii şi literaturii franceze. De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut volumul de proză scurtă Cei frumoşi şi cei buni (2017), Ioşca (2021, 2022; desemnat romanul anului în cadrul Premiilor RSS Reloaded şi cartea de proză a anului 2021 de omiedesemne.ro şi agentiadecarte.ro, Premiul pentru Proză al revistei Ateneu, nominalizare la Premiul Naţional pentru Proză al Ziarului de Iaşi, Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2021 în cadrul FILIT, Premiul Observator cultural, secţiunea Proză; traducere franceză la editura La Peuplade), biografia romanţată Celan. Am trăit, da (2022), precum şi Specii (2023; Premiul Observator cultural Lyceum).

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×