La îngeru-n praznic

Start

Sâmbătă seară ne-am îmbrăcat și ne-am dus la îngeru-n praznic, să ascultăm Sarmalele Reci. Formația, înființată acum 30 de ani, a dat un concert în Quantic.

Bogdan Șerban, acest maestru de ceremonii de zile mari, dă tonul. Apoi, vine formația – Zoltán András, un alt maestru de ceremonii desăvârșit. Dar toți sunt showmani faini, de la Ciprian Almășan la Emil Viciu. Și personalități: Zoltán András, zvelt și cu codiță, schimbă pianul cu acordeonul în timp ce prezintă, glumește, vorbește, Florin Dumitrescu, textierul trupei, boem și haios, Mihai Iordache, înalt și încovoiat, șerpuind cu saxofonul, Dan Teodorescu de la Taxi cu vocea lui atât de personală, Cătălin Mocan de la Kumm, cântând plin de energie și comic N-ai nimic pe sub tricou, Mircea Florian, care a invitat trupa pentru prima oară în Germania, Olivia & Vlad Săteanu, dinamici și cu un vibe pozitiv.

„Dacă ți-e foame, o să mănânci până și sarmalele reci“ – conform lui Florin Dumitrescu, așa s-a născut numele trupei. Dar ieri, cu sala plină, cu invitații energizanți, cu hiturile care vorbesc despre România („Prostia la putere“), despre erotică și dragoste, ca orice trupă rock care se respectă, sâmbătă, deci, am avut parte de sarmale chiar fierbinți.

Imagine reprezentativă: arhiva trupei

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×