Nemira la Târgul de carte Gaudeamus 2023

Start

Editura Nemira este prezentă și anul acesta la o nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus, în perioada 22 – 26 noiembrie, în Pavilionul Central de la Romexpo. La standul editurii, cititorii vor fi așteptați cu noutăți editoriale proaspăt ieșite din tipar, seriile cele mai populare și autorii cei mai îndrăgiți, romane premiate și cărți care stau la baza unor ecranizări de succes, precum și cărți cu autograf de la autorii români. Mai mult, cei ce sunt în căutarea cadourilor vor putea găsi titluri ideale de oferit, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Pentru pasionații de lectură ce vor să afle mai multe detalii despre cărți sau să primească recomandări personalizate, anul acesta coordonatorii apreciatelor imprinturi Nemira se află la stand și sunt gata să răspundă la solicitări și întrebări.

  • Miercuri vă dau întâlnire la stand Cristina Nan, editor coordonator Nemi și Dana Dincă, coordonator Babel și Damen Tango
  • Joi, fanii titlurilor fantasy, thriller sau SF sunt așteptați la întâlnirea cu Marian Coman, coordonator Armada. Tot joi, cititorii care aleg cele mai noi și mai provocatoare cărți despre lumea în care trăim se vor bucura de întâlnirea cu coordonatorul imprintului, Laurențiu Dulman
  • Sâmbătă dăm startul maratonului de întrebări de la cititori cu Dana Dincă, Eli Bădică, coordonator n’autor, Marian Coman și Irina Cerchia, coordonator Yorick
  • Închidem seria de întrebări duminică alături de Irina Cerchia

Noutăți, titluri recomandate și bestsellere la Gaudeamus

Iubitorii imprintului Armada sunt așteptați cu un adevărat regal al lecturilor.

Viermii de nisip ai Dunei de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, în traducerea Cristinei Ghidoveanu, este al optulea volum și punctul final al celei mai importante și mai cunoscute serii science-fiction scrise vreodată: DUNE. „Recomandarea mea este să lași prejudecățile la intrare și să te bucuri de o nouă vizită în universul Dune pentru finalul surprinzător al celei mai cunoscute aventuri spațiale scrise vreodată” propune cititorilor Marian Coman, coordonatorul Armada.

Tot în imprintul Armada, colecția Armada Comics, cititorii pot regăsi Dune. Romanul grafic. Cartea a doua. Muad’dib, transpunerea în benzi desenate a romanului lui Frank Herbert. Scenariul este scris de fiul său, Brian Herbert, în colaborare cu scriitorul Kevin J. Anderson.

Pe lista celor ce iubesc adrenalina provocată de o lectură horror trebuie să se afle anul acesta și Grupul supraviețuitoarelor de Grady Hendrix cu o traducere de Ruxandra Toma. Volumul, câștigător al Premiului Goodreads 2021 pentru cel mai bun roman horror, este inspirat din filmele slasher din anii 70-80-90 și reinventează genul horror pentru cititorii de azi.

Stephen King nu mai are nevoie de nicio prezentare. Holly, cel mai recent roman al său, în traducerea Ruxandrei Toma, vorbește despre răul ascuns în oameni sub masca bunăvoinței, obișnuitului sau chiar a excelenței.

Tot în colecția Armada au apărut două serii fantasy ideale pentru a fi descoperite în acest sezon: Enciclopedia spiridușilor de Heather Fawcett este jurnalul unei călătorii extraordinare în nordul înghețat pentru a studia folclorul spiridușilor, în timp ce Căderea dragonului (Trilogia SOLZII DRAGONULUI, partea I) propune o lume în care oamenii i-au trădat pe dragoni, le-au furat magia și i-au izgonit. Secole mai târziu, urmașii oamenilor se închină dragonilor ca unor zei îndepărtați. Doar că, spre deosebire de oameni, zeii nu uită. Și nu iartă.

Imprintul Orion vă propune o întâlnire cu Monștri fabuloși. Dracula, Alice, Superman și alți prieteni literari.  Discipol al lui Borges și unul dintre marii bibliofili ai epocii noastre, Alberto Manguel, autorul acestui volum, scrie cu afecțiune și umor despre personajele care i-au marcat copilăria.

Pentru pasionații de mitologie și cei ce vor mereu să privească lumea din perspective diferite, Orion vine cu o provocare: Miturile Grecești. Repovestire din perspectivă feminină. Cu talent, erudiție și umor, Charlotte Higgins povestește miturile grecești din perspectiva personajelor feminine ‒ Atena, Circe, Penelopa, sub forma unor ample tapiserii imaginare. 

Una dintre cele mai iubite cărți ale imprintului, Evoluția minții. O istorie a creierului uman de Joseph Jebelli spune istoria de 7 milioane de ani a creierului, prezentând cele mai recente descoperiri din neuroștiințe, biologie, psihologie și filozofie, într-un stil accesibil și captivant.

Pentru toți cei ce își doresc să pornească pe drumul vindecării și să dobândească o înțelegere de sine mai profundă, Vindecarea începe când ești pregătit de Brianna Wiest, autoarea bestseller-ului Tu ești muntele, este o lectură esențială.

Colecția Babel propune două romane complexe și năucitoare. Dicționarul cuvintelor pierdute de Pip Williams este o carte captivantă și emoționantă despre puterea cuvintelor, egalitate, dreptate și luptă pentru recunoaștere.

Grand Hotel Europa de Ilja Leonard Pfeijffer este un roman dens care se citește pe nerăsuflate, despre abundența trecutului, identitate și autenticitate, dar și depre atmosfera și identitatea Europei, concentrat în jurul unui hotel care adăpostește contradicțiile multiple ale continentului.

În Colecția Damen Tango se regăsesc lecturile perfecte de vacanță: Un ultim dar de Crăciun de Emily Stone, o poveste superbă și plină de romantism, despre regăsirea de sine atunci când pare imposibil, precum și Ce-ar fi fost dacă… de Holly Miller, o poveste plină de suspans pentru fanii unor titluri precum Biblioteca de la miezul nopții de Matt Haig.

Tinerii cititori sunt așteptați să descopere o poveste înduioșătoare despre căutarea răspunsurilor care vindecă inimi, Ne vedem pe Venus de Victoria Vinuesa.

Colecția Yorick le propune cititorilor o întâlnire cu volumul lui Mary Pat Kelly – Martin Scorsese, o călătorie. Cartea este o adevărată incursiune în viața personală și profesională a unuia dintre cei mai importanți regizori ai momentului, care a aruncat în aer convențiile cinematografice și și-a impus propriul stil.

Iubitorii de teatru și literatură se pot bucura în cadrul târgului de o carte-eveniment: Singuraticul, singurul roman scris de Eugène Ionesco, în traducerea lui Doru Mareș. Romanul e „povestea unui suflet care se simte străin în lumea asta” –  după cum spune Marie-France Ionesco, fiica dramaturgului.

Un titlu ideal de oferit cadou celor dragi este și Călătorie într-o fotografie a Diei Radu. Carte-obiect sau carte-cadou, ilustrată cu fotografii splendide de arhivă, volumul trasează o hartă intimă în prezentul și trecutul a 16 personalități de primă linie a lumii  culturale, cum ar fi Andrei Șerban, Mircea Cărtărescu, Veronica Niculescu sau Svetlana  Cârstean.

Imprintul n’autor aduce literatura contemporană română mai aproape de cititori.

Printre noutățile toamnei se numără Toată dragostea dintr-o fotografie arsă, de Maria Orban, un roman sfâșietor de frumos, care aduce în lumina reflectorului subiecte la limita tabuului (cum ar fi sentimentul datoriei față de părinți ori dragostea maternă) și personaje pe care le-ai îmbrățișa la finalul cărții.

Pasionații de non-ficțiune vor putea călători alături de scriitoarea și antropologa Raluca Nagy  în Vietnam, unde criza sanitară mondială și alegerile proprii o rețin aproape doi ani. Încet, încet, autoarea se imersează în acest spațiu complet necunoscut, într-o cultură nouă, în timp și-n memorie, iar ceea ce descoperă despre sine și despre lume e inedit, dar relevant pentru fiecare dintre cititori.

Volumul Fără instrucțiuni de folosire al Ioanei Burtea completează colecția n’autor non-fiction. Cititorii se vor descoperi pe sine prin poveștile Ioanei spuse în preajma vârstei de 30 ani, o primă bornă esențială în care începem să aflăm cine suntem, cum am ajuns aici și cum mergem mai departe

Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, de Marian Coman vine la Gaudeamus într-o variantă revizuită, cu un text  nou și ilustrațiile autorului. Oriunde ai deschide cartea aceasta, poveștile și personajele care o locuiesc te vor trage înăuntru și te vor reține în universul lor o vreme.

Pentru cei mici, editura Nemi a pregătit un titlu special de sărbători semnat de Monika Utnik. Vine Crăciunul este o carte ce se adresează atât micilor cititori, cât și părinților și care explică, în  capitole scurte, evenimente importante legate de  sărbătorile de iarnă, cum ar fi: De ce sărbătorim Crăciunul? Cum au fost inventate globurile de Crăciun? De ce decorăm bradul? Cine este Moș Crăciun?

Anul acesta NEZUMI by Nemira, imprintul de manga în limba română îi așteaptă pe cititori cu un stand dedicat pentru prima oară la Gaudeamus și le facilitează acestora întâlnirea cu două dintre cele mai iubite colecții de benzi desenate japoneze din istorie: Atacul titanilor și Minciuna ta din aprilie. Mai mult, NEZUMI vine și cu două noutăți: una dintre cele mai bine vândute serii manga la nivel mondial, Justițiarii din Tokio de Ken Wakui și Atelierul vrăjitoarelor Kamome Shirahama.

Despre Nemira

Nemira este una dintre primele edituri independente din România. A fost fondată în 1991 la București de Valentin Nicolau. Editură independentă curajoasă, Nemira are ca prioritate să aducă cititorilor povești puternice și idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari și îndrăzneți scriitori din toată lumea, dar totodată încurajează generațiile noi și emergente de scriitori români.

În legătură permanentă cu cititorii, firul roșu al tuturor cărților publicate este #plăcerealecturii.

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×