Noutăți ART la Gaudeamus

Start

Editura Arthur

J.K. Rowling, Un Crăciun la Hogwarts. Din Harry Potter și piatra filosofală, Arthur GOLD, traducere de Florin Bican, ilustrații de Ziyi Gao

Textul lui J.K. Rowling, preluat din Harry Potter și piatra filosofală și însoţit de grafica strălucită a lui Ziyi Gao, ia acum forma unui fabulos album ilustrat menit să creeze o nouă și încântătoare tradiție de sărbători, spre bucuria întregii familii.

Soman Chainani, Școala pentru Bine și Rău 6: Unicul rege adevărat, Orange Fantasy, traducere de Mariana Buruiană și Alex Moldovan, ilustrații de Iacopo Bruno

Iapet domnește în Camelot sub un nume fals și nu a renunțat la planul lui de a deveni Unicul Rege Adevărat. Însă legendara sabie Excalibur se înfige din nou în piatră și vocea Regelui Arthur răzbate peste veacuri. Pe cei doi pretendenți la tron, Tedros și Iapet, îi așteaptă Întrecerea Regilor: trei probe și trei răspunsuri de aflat. Excalibur va încorona învingătorul și va lua capul învinsului.

Jeff Kinney, Jurnalul unui puști 19: Haos total

Presiunea e tot mai mare pentru Greg Heffley, care află că atunci când pui laolaltă multe rubedenii, o casă mică de vacanță și căldură înăbușitoare, obții o rețetă pentru dezastru. Apropo de rețete: ingredientele secrete din faimoasele chiftele ale bunicii sunt extrem de bine păzite de ani de zile. 

René Goscinny, Micuțul Nicolas are niște probleme, traducere de Raluca Dincă, ilustrații de Jean-Jacques Sempé

Nici în acest al cincilea volum al seriei încurcăturile nu-l ocolesc pe micuțul Nicolas, dar adevărul este că nici el nu se lasă mai prejos: când primește 10 franci de la tatăl său pentru că a luat o notă mare la istorie și vrea să-și cumpere cincizeci de ciocolate, toată lumea îl privește cu suspiciune; insistă apoi ca tatăl lui să-i facă rost de un os de dinozaur pentru ora specială anunțată de doamna învățătoare și își dă lanterna în schimbul unui fluier grozav de tot, ceea ce nu-i încântă deloc pe părinții săi.

Ordinul povestitorilor, nr. 18

„Tema acestui număr a fost Profesor pentru zi – inspirată de Matilda, bine-cunoscutul roman al lui Roald Dahl – și, deși noi ne-am imaginat că nu e o temă deloc ușoară, am primit la redacție peste 400 de texte și desene. Așa că sarcina noastră a fost, de fapt, dificilă, ne-a fost foarte greu să le alegem pe cele mai bune. Vă asigurăm că am luat în serios toate textele primite, dar și că ne-am distrat copios.“ (Adina Popescu)

Enid Mary Blyton, Cei cinci faimoși #4. Cei cinci la Cuibul Contrabandiștilor, Red Adventure, traducere de Mariana Buruiană și Alex Moldovan, ilustrația copertei de Laura Ellen Anderson

E lucru știut că aventurile nu-i ocolesc pe aventurieri. Julian, Dick, Anne, George și cățelul Timmy își petrec vacanța de Paște la Cuibul Contrabandiștilor, locuința prietenului lor Funingine. Situată lângă o mlaștină întunecată care-ți dă fiori, casa e înțesată cu tuneluri și uși misterioase, folosite odinioară de contrabandiști. 

Gordon Korman, Minți geniale #3. Răzbunarea, Red Adventure, traducere de Iulia Arsintescu

Pentru clonele din proiectul Osiris, cursa spre libertate nu s-a încheiat. Lumea reală este în continuare un loc plin de obstacole pe care cei patru adolescenți se străduiesc să le depășească. 

Atunci când Gus Alabaster, un gangster notoriu și donatorul de ADN pentru Malik, este eliberat din închisoare, Amber și Malik speră că vor putea dovedi existența maleficului Proiect Osiris. Ceilalți doi fugari, Eli și Tori, pornesc într-o misiune extrem de riscantă în încercarea de a-și afla originile.

Adam Gidwitz, O oglindă grimminală, Orange Fantasy, traducere de Iulia Arsintescu

Pe Jack şi Jill nu îi leagă doar faptul că sunt veri, ci şi sentimentul că şi-au dezamăgit părinții – Jill nu e îndeajuns de frumoasă cât să o mulțumească pe trufaşa ei mamă, Jack nu este pe cât de puternic şi-ar dori tatăl lui. E cu putinţă să se schimbe doar dacă găsesc Oglinda Clarvăzătoare, o oglindă vestită pentru puterile magice pe care le-ar avea.

Elise Gravel, Alertă de știri false. Invazia chiloților criminali, traducere de Roxana Jeler

Un mic curs de alfabetizare media, foarte eficient și distractiv. O carte amuzantă, plină de ilustrații năstrușnice, dar și de informații serioase, în care Elise Gravel explică pe înțelesul tuturor ce este dezinformarea, de ce răspândesc oamenii știri false și cum să-ți dai seama ce este real și ce nu. Iar ăsta e adevărul!

Colin Stuart, Ximo Abadía, Spectacolul elementelor. Tabelul periodic personificat, traducere de Anca-Elena Anghel, ilustrații de Ximo Abadía

Descoperă şi tu superputerea fiecărui element! De ce se ridică în aer baloanele de petrecere umplute cu heliu? Ce alimentează roboţii exploratori de pe Marte? Ce se găseşte în substanţa emisă de sconcşi? Ce element chimic le conferă fardurilor de pleoape aspectul sidefat?

Tom Fletcher, Gașca Pericol, Red Adventure, traducere de Iulia Arsintescu, ilustrații de Shane Devries

Eşti gata să afli ce se întâmplă? Pregătește-te să întâlneşti GAŞCA PERICOL! Dar nu uita…ȘȘȘT, E SECRET!


Editura Vlad și Cartea cu Genius

Roald Dahl, O carte magicozaură. Forme. Urmărește conturul!, cu ilustrații de Quentin Blake

Învață formele cu Roald Dahl! 

De la triunghiuri la cerc, această carte este o modalitate excelentă de a-i învăța pe cei mai mici cititori formele. Cu ilustrații de Quentin Blake din cărțile clasice ale lui Roald Dahl, aceast volum este perfect pentru biblioteci, pentru săli de clasă sau pentru primul raft cu cărți din camera copilului.

Jon Agee, Zidul din mijlocul cărții, traducere de Vlad Zografi

Zidul din mijlocul acestei cărți ar trebui să apere o parte a cărții de cealaltă parte. Ar trebui.


Editura MiniGrafic

Aaron Blabey, Băieții Răi. Episodul 6. Extraterestrul vs Băieții Răi, traducere de Roxana și Alex Tocilescu, ilustrații de Aaron Blabey

Vestea rea e că lumea se sfârșește. Vestea bună e că băieții răi s-au întors ca s-o salveze! 

Unul câte unul, BĂIEȚII RĂI dispar. RĂPIȚI! De o creatură cu PREA mulți dinți… și MULT prea multe funduri. Să fie acesta sfârșitul? Poate. Dar o să fie unul amuzant? BINEÎNȚELES CĂ DA!

Eliade și Agnes Våhlund, Manual pentru Supereroi 2: Masca roșie, traducere de Andreea Caleman, ilustrații de Agnes Våhlund

E un nou supererou în oraș. În curtea școlii, toți copiii vorbesc despre fantastica Mască Roșie, care zboară și se luptă cu răufăcători. Niciunul nu bănuiește că este vorba despre Lisa, colega lor de clasă care e mereu hărțuită. De când a găsit misteriosul Manual pentru supereroi la bibliotecă, Lisa exersează cele 101 abilități. Dar, de data aceasta, Lisa trebuie să înfrunte una dintre cele mai mari provocări de până acum.

The Cuphead Show! Atenție, fragil!, volumul 1, traducere de Roxana Tocilescu

The Cuphead Show! prezintă doi frați simpatici — Cuphead și Mugman — și peripețiile prin care trec. Indiferent dacă au grijă de o sticlă-bebeluş sau încearcă să facă rost de lipici ca să-şi repare toarta ruptă, frații dau mereu de bucluc.

Charles Schulz, PEANUTS. Ghiduri pentru viață. Ghidul Peanuts pentru prietenie, traducere de Ioana Tudor

PEANUTS este una dintre cele mai cunoscute benzi desenate din lume, unică la momentul apariției sale pentru că personajele erau copii care arătau ca niște copii, dar care de cele mai multe ori aveau gânduri și discuții de adulți. Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus, Schroeder au devenit idolii mai multor generații de cititori. 

Charles Schulz, PEANUTS. Ghiduri pentru viață. Ghidul Peanuts pentru frați și surori, traducere de Ioana Tudor

Charles Schulz, PEANUTS. Ghiduri pentru viață. Filozofia lui Snoopy, traducere de Alina N. Ioan

Charles Schulz, PEANUTS. Ghiduri pentru viață. Ghidul Peanuts pentru fericire, traducere de Ioana Tudor

Charles Schulz, PEANUTS. Ghiduri pentru viață. Viața prin ochii lui Linus, traducere de Ioana Tudor


Editura Youngart

Julia Walton, Cuvinte pe pereții băii, traducere de Ioana Filat

Cei mai mulți oameni se tem de ei înșiși. Adam vede lucruri pe care ceilalți nu le văd. Adam aude voci pe care ceilalţi nu le aud. Adam are şaisprezece ani şi suferă de o tulburare mintală care îi afectează profund viaţa. Şi cum asta nu-i de ajuns, noul liceu vine cu provocări. Cum să-i spună fetei pe care o iubeşte că realitatea şi imaginația lui devin totuna?

Matthew Tobin Anderson, Asasinatul lui Brangwain Alior, traducere de Adina Barvinschi

O gemă misterioasă pare un dar prețios din partea elfilor pentru goblini. Poate că aşa ar fi, dacă Brangwain Alior, solul elf trimis s-o înmâneze regelui goblin, nu s-ar dovedi de fapt un pion aparent neînsemnat într-un joc al celor puternici. Însă istoria adevărată este scrisă de cei din culise, iar Alior şi gazda sa goblină, arhivistul Werfel, vor descoperi că cele două popoare împărtăşesc mai multe decât s-ar fi crezut.


Editura Grafic

Corina Dascălu, Mama mea e un Nuștiuce Haizisăizic, ilustrații de Marta Crețu

„La intersecția dintre basm și autobiografie, romanul grafic scris de Corina Dascălu și ilustrat de Marta Crețu este un poem în cuvinte și imagini despre relația mereu în valuri și serpentine dintre copil și părinte. Tatăl este salvator montan, dar cu mama e mult mai complicat. Căci ea este un Nuștiuce Haizisăizic.“ (Oana Purice)

Alina Simindrescu, Octav Ungureanu, Auzite în autobuz

„Există webcomicsuri amuzante și există Auzite în STB. Dacă anul ăsta ai bani doar de o singură culegere de comicsuri despre dialoguri în mijloacele de transport în comun și în librăria în care ești nu au Râzi de mori în autobuz, clar volumul pe care îl ai în mână e alegerea perfectă!“ (micul Toma)

Brian Buccellato, Francis Manapul, Flash #2. Revoluția rebelilor, traducere de Alina E. Bogdan

Mai puternici ca niciodată, Rebelii, un grup de răufăcători cu puteri supranaturale, au pus stăpânire pe Central City. Scopul lor? Să obțină cât mai mulți bani prin mijloace necurate. Cine se află în spatele organizației lor criminale și motivul pentru care s-au revoltat împotriva liderului lor, Captain Cold, rămân un mister. Doar Flash, cel mai rapid om din lume, îi mai poate opri. Dar Flash mai are de înfruntat și propriile probleme personale…

Kelly Sue Deconnick, Robson Rocha, Daniel Henriques, Aquaman #2. Golful Amnesty

Ajuns în Golful Amnesty, unde e cunoscut sub numele de Arthur Curry, Aquaman se bucură doar de câteva clipe de răgaz, până să afle mai multe despre adevărata sa natură și despre legăturile misterioase pe care le are cu oceanul. Dar lucrurile nu sunt deloc mai simple odată ce i se dezvăluie adevărata identitate. Se vede nevoit să aleagă care-i va fi căminul de acum înainte: pământul sau oceanul? Va reuși secretul dezvăluit de Mera să-l convingă să rămână pentru totdeauna în Atlantis?

Bill Willingham, BASME #2. Ferma animalelor, traducere de Iulia Gorzo

De când au fost alungate din lumea lor de către Dușman, creaturile din basme și-au găsit alt cămin, în lumea oamenilor. Cele cu înfățișare umană s-au mutat în strălucitorul New York, dar cele cu înfățișare animală au ajuns să locuiască la Fermă, o vastă proprietate rurală, unde trăiesc în liniște și pace… aparent. Însă locuitorii de la Fermă s-au săturat să fie controlați de cei cu înfățișare omenească, așa că pun la care o revoluție.

Scott McCloud, Sculptorul, traducere de Iulia Tudorie

Un roman grafic excepțional, semnat de autorul celebrului volum de nonficțiune Să înțelegem benzile desenate. O fascinantă poveste urbană despre un vis din copilărie, un pact cu Moartea, despre sacrificiul pentru artă, sensul vieții și o iubire fără speranță.


Editura ART

David Graeber, Slujbe de mare rahat, Cărți cardinale, traducere de Alex Cistelecan

O pledoarie a ideii că omul e cu adevărat fericit când își găsește vocația, Slujbe de mare rahat propune o viziune dinamică și hilară a felului în care funcționează societatea de astăzi, precum și o schimbare de direcție a valorilor colective. Altfel spus, în cuvintele autorului: „În fiecare zi ne trezim și construim o lume; dar care dintre noi, dacă ar putea decide în mod liber, ar hotărî că vrea să creeze o lume ca asta?“

David Grann, Wager. O poveste despre naufragiu, rebeliune și crimă, Sapiens, traducere de Cristina Nițu

Relatare extraordinară a unui naufragiu și a scandalului politic ce a urmat, Wager este o istorie minuțios documentată. În iarna lui 1741, nava care dă numele acestui volum este trimisă în războiul Angliei cu Spania și naufragiază în largul coastelor Patagoniei. Cum echipajul era deja bolnav, înfometat și extenuat, lupta pentru supraviețuire pe o insulă pustie se va dovedi o reală aventură.

Steve Sheinkin, Bomba atomică, Sapiens, traducere de Magdalena Ciubăncan

Reconstruind destinele fizicianului Robert Oppenheimer, generalului Leslie Groves și spionilor Klaus Fuchs și Harry Gold, Steve Sheinkin relatează istoria riscurilor, intrigilor, trădărilor și intuițiilor de geniu care au condus la crearea celei mai formidabile arme, bomba nucleară.

Martin Haake, Silke Vry, Comori ascunse din lumi apuse, Meridiane, traducere de Iuliana Rusu

Silke Vry pune laolaltă douăzeci și una de biografii ale bravilor deschizători de drumuri cărora le datorăm cele mai importante descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor. Străbatem istoria alături de Howard Carter, care a dezgropat fastuosul mormânt al lui Tutankhamon, de Heinrich Schliemann, care nu s-a îndoit nicio clipă că Troia lui Homer e mai mult decât o legendă, sau de John Lloyd Stephens și Frederick Catherwood, care au dat la iveală spectaculoasele așezări ale mayașilor din jungla Americii Centrale.

Roberto Saviano, Gomora, musai, traducere și note de Corina Petroff

Sub pază armată de la publicarea ei, amenințat în repetate rânduri cu moartea și forțat să schimbe adrese peste adrese pentru a-și pierde urma, Roberto Saviano urmărește în cartea sa prăbușirea orașului Napoli – orașul său natal – sub dominația Camorrei, o rețea de crimă organizată de o amploare și o ferocitate cutremurătoare. Camorra se sprijină pe un sistem internațional bine pus la punct – alimentat de traficul narcotice și deșeuri toxice, de activități ilegale în imobiliare și în lumea creațiilor vestimentare de lux – , iar influența pe care o exercită a schimbat treptat viața în Campania, regiunea din sudul Italiei din care face parte și Napoli.

Margaret Atwood, Femeia comestibilă, traducere și note de Margareta Petruț

Lui Marian, viața nu pare că o să-i rezerve vreodată ceva ieșit din comun. La momentul acesta, locuiește în chirie, are o slujbă care nu-i oferă nicio satisfacție intelectuală, și-a construit o rutină de persoană disciplinată și cuminte și așteaptă să se căsătorească, să se mute la casa ei și să intre în rândul lumii. Numai că e suficientă o fisură cât de mică în toată această orânduire superficială și viața i se dă complet peste cap. Astfel i se dezvăluie o perspectivă și sumbră asupra lumii și, spre stupoarea ei, asupra căsătoriei.

Kurt Vonnegut, Bufoniada, traducere de Ariadna Grădinaru

Gata cu singurătatea! În lumea post-apocaliptică din Bufoniada nu mai sunt valabile nici legile obișnuite ale fizicii, nici vechile cutume sociale: gravitația fluctuează după bunul plac, iar relațiile dintre oameni sunt guvernate de cu totul alte principii. Povestea acestei noi lumi este relatată de ultimul președinte al Statelor Unite și rege al Manhattanului, Wilbur Narcisă-11 Swain. 

Andrei Voiculescu, Records of my life. Amintiri în interviuri cu și despre Andrei Voiculescu, interviuri realizate de Andra-Octavian Drăghici, prefață de Radu Paraschivescu

„Andrei Voiculescu îşi povesteşte viața fără cosmetizări şi precauții, relatând exact ce a fost și cum a fost. Septuagenarul de azi, trăitor într-o casă frumoasă, dotată cu un soi de buncăr muzical doldora de CD-uri și viniluri, se uită înapoi și îşi aduce aminte. El ştie că viața lui are atâtea culori şi pățanii, încât ar fi păcat să nu procedeze în logica de tip Vivir para contarla a lui García Márquez.“ (Radu Paraschivescu)


Editura Paladin

Brandon Sanderson, Warbreaker. Sufletul împăratului, Fantasy Masters, traducere de Ana-Veronica Mircea (Warbreaker) și Iulia Dromereschi (Sufletul împăratului)

Vivenna, fiica regelui Idrisului, este menită să se mărite cu Regele Zeu al Hallandrenului, pentru a împiedica războiul dintre cele două regate. Însă tatăl ei decide să o trimită Regelui Zeu pe sora sa mai mică, nonconformista Siri. În același timp, războiul stă pe buzele Reîntorșilor, zeii din capitala Hallandrenului, și pe cele ale locuitorilor mahalalelor orașului, printre care își fac apariția un bărbat misterios cu o sabie vorbitoare și prințesa Vivenna. Vor descoperi ei la timp motivul complotului care duce la război?

Pierce Brown, Furia renăscută, traducere și note de Laura Ciobanu

Aflat departe de casă după o înfrângere devastatoare pe câmpurile de luptă de pe Mercur, Darrow tânjește să se întoarcă la soția și la suverana sa, Virginia, pentru a apăra Marte de Lysander, cuceritorul însetat de sânge. Acesta nutrește ambiția de a distruge Revolta și de a restabili supremația Auriilor, fiind dispus să nimicească lumi întregi pentru a-și atinge obiectivele. 

Martha Wells, Strategie de ieșire, Science-fiction

Robert A. Heinlein, Luna e o doamnă rea, Paladin SCI-FI Masters, traducere de Antuza Genescu

Este povestea unei revoluţii – lupta exilaţilor pe Lună împotriva Autorităţii de pe Pământ.

Este povestea oamenilor ajunşi în pragul disperării – un tehnician, o tânără curajoasă şi un profesor, care devin liderii mişcării revoluţionare. Este povestea lui Mike – un supercomputer cu simţul umorului, care, din motive doar de el ştiute, se dedică în totalitate cauzei.

Robert A. Heinlein, Străin într-o lume străină, Paladin SCI-FI Masters, traducere de Gabriela Petrilă

Michael s-a născut pe Marte şi a fost crescut de marţieni. Ani mai târziu, ajunge pe Pământ şi este nevoit să înveţe să se comporte ca un om, ceea ce nu-i e deloc uşor. Însă încet-încet, tânărul ajunge să dea el o lecţie umanităţii, ajutându-şi discipolii să cunoască o nouă dimensiune spirituală şi schimbându-le vieţile pentru totdeauna. Ironia şi umorul specifice lui Heinlein se fac din plin simţite în acest roman provocator şi controversat.

Ediția actuală

#06, Iarnă 2024-2025


O poți cumpăra aici
sau aici
×