Noutăți Grupul Editorial Art la Bookfest 2023, Autori români

Start

Adina Popescu (coord.): Ordinul Povestitorilor nr. 15.

„Unii dintre voi sunt convinși că Arthur e, de fapt, un motan sau chiar un șoricel. Nu vă contrazic. Alții își imaginează că Arthur e bun prieten cu toate personajele din cărți – cu Matilda, cu Harry Potter, cu Marele Uriaș Prietenos, cu Olguța sau cu ferbonienii Ioanei Nicolaie. Da, aveți dreptate. Orice mare cititor e prieten cu personajele din cărțile pe care le citește. Pentru că și acesta e rolul cititului – să te apropie de personajele imaginate de un scriitor și să te însoțească de-a lungul vieții, ca și cum ar fi reale.” (Adina Popescu)


Georgiana Chițac, il.: Cui i-e frică de Scufița Roșie? Editura Vlad și Cartea cu Genius. Categorie de vârstă 3 ani+

Premiul Trofeul Arthur pentru secțiunea 0-7 ani, ediția a VIII-a

A venit primăvara, iar doi lupișori cuminți înnoptează în pădure sub clar de lună. Se cam foiesc ei în culcuș și nu-și găsesc locul, căci pădurea mare e tare înfricoșătoare pentru niște lupi mici, chiar dacă îl au pe tătic alături. Doar nu știi niciodată ce pericole pândesc prin apropiere. Dacă îi urmărește cumva vreo Scufiță Roșie? Dar chiar există temutele Scufițele Roșii? Sau sunt doar niște povești de adormit lupișorii?


Carmen Tiderle, ilustrații de Vali Petridean: Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri. Editura Arthur. Categorie de vârstă 10 ani+

Te miri de cocoși înfloritori, de case care joacă fotbal sau de tigri dezintigrați? Atunci ține-te bine, pentru că în poeziile scrise de Carmen Tiderle se poate mult mai mult. Unde altundeva ai mai putea citi despre oi care joacă în filme horror, despre ființe croșetate pe altă planetă, ba chiar despre văcuțe trimise în spațiu?


David Gruev: Arici și baloanele. Ilustrații de Andreea Chele. Editura Arthur, categorie de vârstă 7 ani+

„Când aștepți cu nerăbdare să se întâmple ceva, parcă nu se mai întâmplă deloc.”

Ți-ai dorit vreodată un lucru foarte tare? Atât de tare încât să-ți iei inima în dinți și să fii în stare de orice pe a-l obține? Atunci o să-l înțelegi perfect pe Arici, care e fascinat de frumusețea baloanelor. Micul țepos are un ghimpe în inimă: de când se știe își dorește să aibă multe, multe baloane și să le umfle el singur. Dar fiecare întâlnire cu baloanele umflate s-a încheiat tragic cât ai zice „Poc!”. După ani de studii și cercetări, Arici pleacă până hăt, în Peru, în căutarea Uzinei de Baloane Sfântul Gonflabil, Oxapampa, unde-și va îndeplini, în sfârșit, marele vis.


Adina Rosetti: Cronicile Domnișoarei Poimâine III: Misterul orașului Lunivineri. Ilustrații de Oana Ispir. Editura Arthur, categorie de vârstă 12 ani+

„Am constatat că oamenii pur și simplu nu știu să folosească timpul.”

O maladie neobișnuită se abate asupra Orașului Etern, lăsând locuitorii încremeniți și apatici.

Domnișoara Poimâine și Vreodată traversează dintr-o lume în alta, hotărâți să nu se întoarcă în Regatul Timpului fără fiul lor. Dar portalul care face trecerea între lumi este greu de accesat, obstacolele par nesfârșite. Un simplu cuvânt, unul singur, poate schimba totul într-o clipă.


Adriana Grigore: Apă, praf și soare. Editura Arthur, categorie de vârstă 12 ani+

Doi eroi îngemănați își înfruntă destinul într-un univers fabulos inspirat de basmele lui Petre Ispirescu

O vrajă și o dragoste frățească leagă destinul a doi băieți – un fiu de regină și un fiu de slujnică. Busuioc și Siminoc seamănă ca două picături de apă, au în piept câte o jumătate din același suflet și sunt meniți să devină cei mai mari voinici din ținut.

Călăuziți de făpturi miraculoase, feciorii par gata să-și măsoare puterile cu lighioanele rele. O întrebare chinuitoare nu le dă pace: oare viețile lor le aparțin cu adevărat? Părăsesc, pe rând, castelul împânzit cu farmece de regina-mamă și ajung în pădurea unde și-a făcut farmecele scorpia-mamă. Și nu bănuiesc că o creatură tânjește ascunsă între umbre după sufletul lor.


Alex Moldovan: Casa. Partea întâi. Editura Youngart, categorie de vârstă 14 ani+

România, anul 2045: un regim despotic pe care o tânără nu se teme să-l sfideze

O POVESTE din viitor & O EROINĂ în căutarea adevărului

Suntem în 2045. Au trecut mulți ani de la Revoluția Verzilor, iar România are 30 de milioane de locuitori. Ecologia e religie: Bucureștiul e cel mai verde oraș european, se trăiește sănătos, fumatul și consumul de alcool sunt interzise. Nu mai există mașini personale, ci doar transport public și biciclete.

Când Tara Medinski este aleasă în Consiliul celor 301 și adusă în Casă, reședința oficială a Președintelui, e o surpriză pentru toată lumea – dar mai ales pentru ea. Elevă în clasa a douăsprezecea, singurul ei talent e cel de a da de necaz. Are la dispoziție zece zile până să intre în una dintre cele trei facțiuni politice din Casă și să-și înceapă activitatea ca demnitar al statului. Se trezește însă captiva unui mediu ostil, unde jocurile de putere fac victime. Iar pe măsură ce se apropie momentul aderării la o facțiune, alegerea ei devine aproape imposibilă.


Miruna Șmit: Ruine. Editura Grafic.

O tânără curajoasă descoperă o hartă veche ascunsă undeva în inima munților. În clipa în care înțelege că traseul marcat pe hartă duce chiar spre locul despre care îi povestise demult tatăl ei, tânăra simte că nu are de ales: trebuie să plece la drum. Călătoria nu va fi deloc ușoară – pericolele pândesc la tot pasul. Un prieten o va ajute să le înfrunte, însă destinația finală ascunde secrete tulburătoare.

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×