Noutăți vară 2023 de la Editura Arthur

Start

Deși mai sunt doar câteva zile de vacanță, găsiți mai jos trei noutăți pentru copii mai mari și mai mici de la Editura Arthur, imprint al Grupului Editorial ART.


Regele hoților de Cornelia Funke

Traducere din limba germană de Iulian Bocai
Categorie de vârstă: 12 ani+
Colecția Orange Fantasy, Editura Arthur

În Regele hoților, cadrul întortocheat al Veneției e numai bun pentru un joc de-a v-ați ascunselea. Doi frați rămași orfani, Prosper și Bo, fug din orașul natal, Hamburg, și se ascund în orașul din poveștile mamei lor. Pe urmele lor se află Estera, mătușa scorțoasă care vrea să-i despartă.

În Orașul Lunii, cei doi frați se simt protejați. Prosper și Bo se adăpostesc într-un cinematograf abandonat alături de alți copii. Viespe, Prosper, Bo, Riccio și Mosca au fugit de adulți: unii se simt striviți de dresajul lipsit de iubire al părinților, pe alții îi așteaptă doar răceala orfelinatelor. Pentru a supraviețui, copiii fie se dedau la furtișaguri, fie vând din prăzile Regelui hoților, puștiul care le găsește adăpostul.

Povestea țesută de Cornelia Funke oglindește spațiul venețian: e bogată, plină de întorsături, surprize și umor. O carte în care ruinele și strălucirea, realul și magia sunt dozate cu multă grijă. Deși aventurile personajelor sunt presărate cu detalii scânteietoare iar finalul le rezervă o surpriză vrăjită, magia nu șterge nevoile și năzuințele reale ale copiilor.

Un text de Irina Georgescu


Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowell

Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Categorie de vârstă: 10 ani+
Colecția Funny Green, Editura Arthur

Hâc Hidos Hering al III-lea nu e fioros, nici mare și tare și n-are brațe vânjoase. Dar își poartă coiful viking cu mândrie și se pomenește înscris, la zece ani și jumătate, într-un program de pregătire pentru a intra în Tribul Derbedeilor Păroși. Un program simplu, un rit de inițiere în tainele dragonilor și vikingilor, care presupune trei pași: 1. Îți capturezi dragonul. 2. Îți dresezi dragonul. 3. Dovedești, în cadrul unei competiții-spectacol, că-ți stăpânești dragonul.

Hâc e fiul căpeteniei Stoik cel Imens. Cei din jur se așteaptă să fie cel mai bun, dar el nu-și dorește decât să scape cu viață din periculoasele etape de instruire. 

Cressida Cowell scrie și ilustrează cu umor o carte cu tușe fantasy despre cooperare și alianță, despre relațiile dintre copii și părinți, despre rivalitate, despre prietenie și munca depusă să o păstrezi. În lumea violentă a vikingilor, dar povestită cu mult haz, Hâc și Știrb ajung eroi prin metoda grea, un proces care le pune la încercare răbdarea, curajul și încrederea unul în celălalt.  

În 2010, povestea despre dragoni a Cressidei Cowell a fost transpusă în film de animație de studioul Dreamworks. 

Un text de Cristina Năstăilă


Casa. Cartea întâi de Alex Moldovan

Categorie de vârstă: 14 ani+, Editura Youngart

În România anului 2045, toate problemele par să fi fost rezolvate: Bucureștiul e cel mai verde oraș din Europa, la putere sunt vreo 300 de tineri deștepți, Casa Poporului a fost demolată, iar în locul ei a apărut Casa, locul de unde iubitul Președinte vizionar veghează la bunăstarea poporului (adică le dă internet cât cuprinde și mâncare cât să supraviețuiască). Tara Medinski, o puștoaică de optsprezece ani, este următorul Consilier, deși nimic nu pare s-o recomande pentru asta. Cu atât mai puțin trecutul ei. Dar nimeni nu se pune cu Algoritmul. Sau oare e chiar așa de imbatabil?

Cu cât petrece mai mult timp în Casă, cu atât Tara află mai multe din dedesubturile putrede ale noului regim. Și în curând va trebui să aleagă: între cele trei facțiuni politice, între prieteni și inamici, între viață și moarte.

Un text de Oana Purice

Imagine reprezentativă: Arthur

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×