POETIC PODCAST, singurul podcast destinat exclusiv poeziei, revine cu 10 episoade noi

Start

București, 2 octombrie, 2023. Primul episod din 2023 al singurului podcast dedicat exclusiv poeziei, Poetic Podcast, a fost lansat de Asociația 7 ARTE, în data de 1 octombrie.

Seria de 10 podcasturi cu poete și poeți contemporani, realizate și moderate în 2023 de Gabriela Feceoru face parte dintr-o campanie complexă de promovare a poeziei contemporane, numită #POEZIE4D, inițiată de către Asociația 7 ARTE, cu sprijinul unei cofinanțări din partea Administrației Fondului Cultural Național, AFCN.

Conceptul Poetic Podcast, dedicat exclusiv poeziei, aparține Asociației 7 ARTE și presupune realizarea unor serii de 10 episoade, după care realizatoarea/realizatorul se schimbă.

„Este un concept inovator și incluziv, pentru că oferă oportunitatea unei oglindiri complexe a poeziei care se scrie astăzi, fără să ne limităm la un loc sau la o grupare literară. Realizatoarea/realizatorul seriei de 10 episoade Poetic Podcast, este la rândul său autoare sau autor de poezie și acest lucru este o provocare, dar asigură ineditul și forța dialogului. Prima serie de 10 episoade Poetic Podcast a fost realizată în 2022 de poetul (jurnalist și prozator) Andrei Crăciun, iar seria de 10 episoade din 2023, de către poeta Gabriela Feceoru”, spune Livia Lucan-Arjoca, inițiatoarea și coordonatoarea campaniei de promovare a poeziei contemporane #Poezie4D.

„Invitații mei vin din zone geografice diferite. Vorbim despre: Andrei Vornicu, Horia Marchean, Marcel Vișa, Robert Vladu, Șerban Mihalache, Cătălina Stanislav, Laura Cătălina Dragomir, Hristina Doroftei, Simona Sigartău, Henriette Kemenes. Să moderez episoadele Poetic Podcast a fost o experiență umană și culturală inedita”, declară poeta Gabriela Feceoru, realizatoarea și moderatoarea Poetic Podcast – 2023.

Playlistul Poetic Podcast, care cuprinde și episoadele anterioare, realizate în 2022, dar și pe cele din 2023 este disponibil aici:

Cine este realizatoarea Poetic Podcast, Gabriela Feceoru?

Realizatoarea Poedic Podcast 2023 este Gabriela Feceoru, poetă feministă (n. 1993, Petroșani). Gabriela are patru volume de poeme publicate: „blister”, Cartea Românească, 2017; „vorbesc din nou pozitiv și din nou pozitiv”, Charmides, 2019; „Aștept primăvara și vine – Dragoș”, Casa de pariuri literare, 2022; „vax”, Charmides, 2022.
Are poeme apărute în diverse reviste literare. Este membră PEN Club România și a Asociației Creatorilor de Ficțiune. A lucrat la revista Vatra și la monden.ro.
În prezent este redactor la Revista Psyche și cultura.inmures.ro și este fondatoarea și administratora blogului literar www.gabrielascrie.ro.
Gabriela Feceoru a apărut în antologiile: „#Rezist!Poezia”, Paralela 45; 2017; „Poezie călătoare”, vol II, Cartea de după, 2021; „Singuraticele”, Neverland, 2021.
Nominalizări: Premiul Național pentru debut în poezie „Iustin Panța”, 2017; Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, 2018; Bac-Fest. Festival Național George Bacovia, secțiunea debut, 2018; Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatura scrisă de femei, secțiunea debut, 2018; Premiile „Sofia Nădejde” (ediția a III -a) pentru Literatură Scrisă de Femei, secțiunea poezie 2020; Premiul Z9Poezie oferit de poete și poeți, 2023.

Despre Asociația 7 ARTE

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în 2015.

Majoritatea proiectelor 7 ARTE au ca obiectiv promovarea culturii scrise. În cei opt ani de activitate, Asociația 7 ARTE a inițiat și a implementat proiecte cu peste 9 000 de beneficiari direcți, atât în mediul urban, cât și rural, prin proiecte precum:

  • „10 scriitori contemporani citesc pentru copii” – peste 300 de copii au făcut cunoștință cu scriitori contemporani în cadrul unor ateliere interactive cu scriitori;
  • „Scriitori și cărți în sate”, o caravană cu scriitori care au susținut lecturi în 8 sate vâlcene;
  • „Este smART să citești”, proiect care a promovat lectura în rândul tinerilor și autorii de literatuă pentru copii în școli și bilioteci din București;
  • „La feminin. Videopoeme”, proiect prin care s-a realizat conținut multimedia pornind de la poezia contemporană scrisă de femei, scopul fiind acela de a promova opera poetelor contemporane și poezia ca formă de exprimare artistică.

În 2023, Asociația 7 ARTE derulează campania de promovare a poeziei contemporane #Poezie4D prin care s-au realizat bannere digitale cu poezie, podcasturi cu autoare și autori de poezie, videopoeme inspirate de poezia contemporană, o expoziție foto cu portrete ale unor autori contemporani de poezie, ateliere de scriere creativă și un eveniment de lectură publică de poezie, precum și 10 video poeme inspirate de poezia contemporană. Playlistul disponibil aici:

Videopoemele realizate pentru Asociația 7 ARTE de regizorul Andrei Purcărea au fost proiectate în 2023 la Festivalul Internațional de Poezie București . Produsele culturale și multimedia din cadrul campaniei #Poezie4D beneficiază de o cofinanțare AFCN.

Ediția actuală

#05, Vară 2024


O poți cumpăra aici
sau aici
×