Întrebări inteligente, dinamică atât a replicilor, cât și a vocilor – iată principalele virtuți ale podcastului Timpul prezent, moderat de Adela Greceanu și Matei Martin. Interviurile sunt mereu temeinic pregătite de tandemul de la Radio România Cultural, fie că este vorba despre cutremure, despre agresiunea în familie, despre Solomonarul de Florin Chirculescu sau despre cum se poate preda literatura la facultate.

Cu toate că tonul este corect și niciodată combatant, Adela Greceanu îl întreabă totuși pe Mircea Kivu de ce tocmai Austria a ajuns să fie urâtă pentru votul ei, când mult timp multe alte țări s-au opus unor aspirații românești. Vreau să spun că deși nu vor să fie intenși, Adela Greceanu și Matei Martin profită de pregătirea lor pentru a afla adevărul cât mai adevărat, însă nu vor ca adevărul acela să fie neapărat al lor.

Eu, unul, nu mă dau în vânt după obrăznicii, nici după dinamică cu orice preț. Mă deranjează intervievatorii care sar în vorba interlocutorului, la fel și cei care vorbesc mai mult decât invitații. Tandemul Greceanu–Martin nu face niciuna dintre aceste greșeli.

Ediția actuală

09/23 #2

Masthead

O poți cumpăra aici
sau aici